Grunnleggende om campingtelt

Når det gjelder å velge et telt for dine campingbehov, er det noen ting du bør vurdere. Med det store utvalget av merker og modeller som er tilgjengelig, kan avgjørelsen din virke overveldende. Du kan imidlertid forenkle prosessen ved å vite hva du trenger før du begynner å handle.

Noe av det første du bør vurdere når du kjøper et campingtelt er størrelsen. Tenk på hvor mange mennesker som vil være i teltet og mengden forsyninger du vil ha i teltet. Du vil sørge for at du har nok plass til å være komfortabel. Hvis du planlegger en lengre tur hvor du trenger mye forsyninger, kan det være lurt å kjøpe et annet telt bare for oppbevaring.

Du må også vurdere været. Baser kjøpsbeslutningen din på hvordan klimaet normalt er der du planlegger å campe. Når du skal til et område du ikke er kjent med, sjekk hva de vanlige nedbørsnivåene, temperaturområdene og vindhastighetene er. Alt dette vil hjelpe deg å velge et campingtelt som passer til det områdets klima.

Pris bør også være en vurdering. Velg det beste kvalitetsmaterialet som er innenfor budsjettet ditt. Du vil at materialet skal være så holdbart som mulig slik at du får mange års bruk ut av teltet. Du må også vurdere vedlikehold. Se etter kvalitetsutførelse. Dette er ikke bare i selve teltmaterialet, men også i stenger, knagger, tau, strammere og tilbehør. Du vil ha den beste kvaliteten i alle elementene i teltet. Dette gjør at du slipper reparasjons- og utskiftingskostnader over teltets levetid. Du kan like gjerne betale mer på forhånd for et bedre telt enn å betale for reparasjoner, eller til og med et helt nytt telt, etter bare noen få bruk.

En annen ting du kanskje bør vurdere er enkel montering. Hvis du camper alene, vil du ha et telt som du kan sette opp uten mye arbeid eller belastning. Når du vet at du vil campe sammen med andre voksne, kan du se etter noe mer forseggjort siden du får ekstra hjelp. Enkel transport er noe annet å tenke på. Trenger du et campingtelt du enkelt kan bære på ryggen? Det er mange slitesterke, lette telt på markedet i dag. Et kompakt, lett telt er perfekt for backpackere som reiser til områder som ikke er tilgjengelige med kjøretøy.

Se etter forsterket takskjegg når du kjøper et campingtelt. Takskjegget takler det meste av presset på campingtelt. Ved stramming av tak med tau og staker, bærer takskjegget belastningen. Forsterket takfot er spesielt viktig for vintercamping. Telt rives langs takskjegget og gjennomføringer når det samler seg mye snø på taket. Forsterket takskjegg kan forhindre at dette skjer.


Posted

in

, , , ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply